Een videokaart met een glimlach

What is Smilez?

Smilez is very easy to use. Imagine you’ve made a video you want to share with family and friends. You upload the video using the Smilez app. You select the best, nicest or craziest frame (a shot from the video), and the app turns it into an postcard. Then you can add a personal message. And after filling out the address, the card is sent to the recipient.

When the postcard lands on the doormat, the recipient can scan it in using the Smilez app on their smartphone, and it comes to life as the video starts to play.

Download Smilez

Smilez works on Apple and Android cell phones and tablets. The app is free – you just pay for the cards you send.

Inspiration

We’ve created a number of cards to inspire you, which you can also record and send for yourself. When will you send your first Smilez card? Your child’s first steps? An invitation to a party? A Christmas card? With Smilez you can be certain of one thing: the person you send your card to will have a smile on their face.

Smilez in the media

Lots of people are very enthusiastic about Smilez. Below is a collage of ‘Smilez in the media’.

Tips & Tricks

De beste Smilez kaarten nodigen uit om de video te bekijken. Dit doe je bijvoorbeeld door een interessant beeld als begin van je video te nemen, want hier wordt immers de foto van je kaart uit gegenereerd. Bij de verhuiskaart (zie inspiratie) is dit gedaan door een foto voor de camera te houden die daarna wordt weggenomen. Aan het einde van het filmpje wordt dit nog een keer herhaald door de achterkant van de kaart ook voor de camera te houden.

Verhuizing

Je video maak je spannend door bijvoorbeeld weg te draaien met je camera na het eerste gedeelte van video, zoals bij de rijbewijskaart (zie inspiratie). Daarmee zorg je letterlijk voor een verrassende wending. Je kunt uiteraard ook mensen het beeld binnen laten lopen die er in eerste instantie nog niet zijn.

rijbewijs

Een tweede manier om mensen uit te nodigen je kaart te scannen is door ernaar te verwijzen in je persoonlijke bericht. Bij de Kerstkaart (zie inspiratie) zie je 1 kind op de foto, maar de persoonlijke boodschap luidde “Wil je weten waarom alleen Sjors op de foto staat?”. Mensen die de kaart ontvangen weten immers dat er bij dit gezin meer kinderen horen, en zullen dus geïntrigeerd zijn om de kaart te gaan scannen.

Smilez werkt op alle iOS6 en iOS7 apparaten en voor Android 4.0 en hoger, maar niet elk apparaat levert dezelfde kwaliteit kaart op. De resolutie waarin je filmt is bepalend voor de kwaliteit van de foto die we voor je genereren. Een iPad2 levert een veel slechtere foto uit de video dan een iPad4.

Voor Apple Het beste resultaat wordt bereikt met video’s die je kiest uit je gallery. De video die je direct maakt in Smilez levert een lagere kwaliteit foto dan bij een video uit de gallery. We zullen dit zo spoedig mogelijk oplossen.

What’s app Video’s die je binnen krijgt via What’s app of andere online media zijn vaak gecomprimeerd, dat wil zeggen dat ze een lagere resolutie hebben. Goed genoeg om op je mobiel te bekijken, maar van lage kwaliteit als je er een kaart van wilt maken.

Alhoewel het technisch mogelijk is om langere video te verzenden raden wij aan om je boodschap rond de tien seconden te houden. Ervaring leert dat je daarin een heleboel kunt zeggen en dat mensen snel ‘wegzappen’ als het langer duurt. Tenzij je natuurlijk een héle belangrijke boodschap te vertellen hebt.

zomerpret

We hebben de mogelijkheid ingebouwd om je video te trimmen, dat wil zeggen het begin of einde aan te passen. Dit is standaard functionaliteit van je mobiele apparaat, waarbij je het begin (of einde) van de video in het scene overzicht sleept tot waar je wilt. Als je een video hebt met een bewogen begin is dit een optie om de kaart te verbeteren.

halloween

Je kunt je video’s editen via automatische video-editing apps als Magisto, of van foto’s een video laten maken met Animoto. Bij Magisto kun je precies aangeven hoe lang je video moet worden, je kunt er muziek onder zetten en een voorgedefinieerde sfeer aangeven. Animoto doet hetzelfde, maar dan op basis van foto’s uit je gallery die worden omgezet in een video.

logo's magisto en animoto

Als je er de technische kennis voor in huis hebt kun je uiteraard ook op je desktop een video maken en die vervolgens via Smilez op je mobiele apparaat tot een kaart laten maken.

Desktop Op dit moment kunnen kaarten alleen via de app gemaakt worden. Als jullie veel behoefte hebben aan een desktop versie, laat het ons dan weten!